Spušteni plafoni

Vršimo sve vrste gipsarskih radova: dekorativni spusteni plafoni, pregradni zidovi sa policama od pripreme zidnih površina, preko stručnih saveta i praktičnih ideja pa sve do završnih radova koje podrazumevaju i ugradnju električnih istalacija za eventualne svetlesne elemente (dekorativna rasveta)

 Ideje šankova od ri-gips ploča u enterijeru

Izrada šanka od knauf  ploča sa kamenom i dekorativnom rasvetom

IDEJE PREGRADNIH ZIDOVA I POLICA od ri-gips ploča u enterijeru

polica-knauf na zidu

police od gips ploča sa rasvetom

Spušteni plafoni od (gips-kartonskih ploča ) u enterijeru se rade iz raznih razloga. Uz pomoć spuštenih plafona mogu se sakriti instalacije, betonske grede ili rebra na plafonu, razne neravnine u plafonu, ukoliko je potrebno smanjiti visinu prostorije, ali često i gotovo uvek je razlog estetski.

Praktični razlozi mogu biti: ako želimo da postavimo zvučnu ili termičku izolaciju ispod betonske konstrukcije ili želimo da postavimo klimatizaciju, rasvetu…Jednom rečju spušteni plafoni imaju višestruku funkciju i često se viđaju u opremanju enterijera.

Uz pomoć spuštenih plafona možemo dobiti na likovnosti i atraktivnosti prostora. Mogu poslužiti za akcentovanje nekog dela u stanu odnosno prostoriji.
Najbolji efekat koji spušteni plafoni pružaju su vezani za rasvetu koja se postavlja u njih. Na taj način rasveta u stanu može biti diskretna, indirektna, pravilno raspoređena, razigrana, može pratiti funkciju, komunikaciju i poteze u prostoru.
Često se uz pomoć rasvete u spuštenom plafonu akcentuje zona sedenja u dnevnoj sobi ili zona za obedovanje u trpezarijama

 

police sa led rasvetom

unikatne police od gips ploča

Plafon se može spuštati po obodu prostorije, a rasveta se može smestiti u spuštene delove plafona ili bočno po udubljenom delu plafona koji dobijamo spuštanjem. Takođe situacija može biti obrnuta pa plafon spustiti u centralnom delu prostorije tako da rubovi prostorije ostanu nespušteni i u toj zoni bočno postaviti rasvetu.
Plafon se može spustiti u jednoj ravni ili u više stepenastih ravni shodno efektu koji se želi postići.
Spušten plafon se često nalazi i u hodnicima, tj. predsobljima i degažmanima u stanovima, i na različite načine može pratiti liniju komunikacije.Rasveta u plafonima može biti tačkasta, pravilno raspoređena, mogu postojati procepi u plafonu koji svetle, pravilnog ili nepravilnog oblika…

enterijer-dnevnog-boravka
 
dekorativna tehnika VALPAINT

Klondike

Polica od gipsa za TV

Arteco metalic

Bojenje zidova

Gips - stilski

Uredjenje prostora