Enterijer stana

Ideje za bojenje zidova

Proleće je godišnje doba koje nas podstiče  za sređivanje stana.Pre svega rešite se starih dotrajalih stvari, a zidove  osvežiti atraktivnim bojama koje nudi WORLD COLORS

 

Prolećno renoviranje stana !!!

Poznato je da zidovi zauzimaju najveću površinu neke sobe. Poput velikog platna, daju kreativnu slobodu u uređivanju prostora na način na koji vi to želite. A načina je zaista puno. Na primer, možete učiniti zidove prigušenima, dopuštajući im da se stope s pozadinom, ili ih možete ukrasiti uzorcima i bojama i dati im da drsko odskaču od ostatka prostora.

“Jedna od prvih lekcija dizajna enterijera uči nas da zidovi nisu potpuno prazno platno, tj. da oni to  nikako ne smeju ni biti. Kako zidovi stoje unutar arhitektonskog kostura kuće, sve što radite s    njima dosta će uticati na celokupno unutrašnje uređenje doma”

Zidovi su veoma bitni u uređenju prostora, tako da uticaj odabira boja ili nekog dekorativnog zida    utiče više nego sami nameštaj u prostoru.

Inspiracija boja: Žuta

Svetlo žuta boja je boja sreće, radosti, mudrosti i uvek se koristi za privlačenje pažnje. Ako želite da naglasite nešto u vašem dizajnu, koristite žutu boju i budite sigurni da će to svi primetiti. Žuta je veoma topla boja i njena energija donosi jasnoću i mogućnost za brzo donošenje odluka, tako da kada vam je potrebno da se fokusirate – pogledajte bilo koji deo nameštaja koji je žut ili čak cvet. Ali, takođe je dokazano da previše žute uznemirava i da čak bebe više plaču u žutoj sobi. Zato budite pažljivi i nemojte preterivati sa ovom bojom ako planirate da preuređujete dečiju sobu. Sa druge strane, žuta boja znači energiju, tako da će malo žute tu i tamo pozitivno uticati na životni stil vašeg deteta.

I da biste postigli osećaj sreće, ne morate krečiti vaše zidove u žuto, to jednostavno  možete postići žutim stolom ili foteljom.Naravno, svi već znamo da je najbolji način   za dekorisanje prostora korišćenje kombinacije boja. Ovako će izgledati moderno, a  u isto vreme i osveženo. Evo kako možete kombinovati žutu.Žuta i plava. Da biste  osvetlili malo tamno plavu sobu, trebalo bi da dodate žutu kako bi razibli taj hladan osećaj koji plava boja daje.Šta će se desiti ako kombinujete žutu i sivu, samo što  je  siva neutralnija boja i ako dodate žutu u sivu sobu, dobićate prostor sa stilom i s  obu koja sija.

 

Topli tonovi zemlje

Klasika je ponovo u modi. Tonovi zemlje unose u dom izvesnu dozu glamura i elegancije. Nijanse smeđe i zagasitocrvene mogu dati prostoru toplinu, udobnost i i veoma prijatan izgled. Ove boje u kombinaciji sa zaobljenim formama odlično su rešenje za moderno koncipirane enterijere.

Boje u crvenom delu spektra deluju toplo i veoma osvežavajuće, a uključuju crvenu, narandzastu, žutu. Ove boje se mogu koristiti u svim prostorijama doma.

Klasično rešenje radne sobe u okviru modernog enterijera u isto vreme može biti neobično smelo i u trendu. Oštre linije daju snažan karakter malim prostorijama, i zato ako imate malu radnu sobu upotrebite ovaj predlog.

Za sve hrabre, preporučujemo odabirati tamnije ili intenzivnije boje, poput smeđe , bordo ili crvene . Ovakvom bojom možete naglasiti određeni zid ili više njih u prostoru. Ukoliko se odlučite za drugu kombinaciju, odaberite nameštaj svetlijih tonova kako bi kao kontrast uneo svežinu i dodatno naglasio odabranu boju zidova. Osim nameštaja, primenite i svetlije detalje zavese

Tonovi zemlje se veoma lako mogu kombinovati sa plavom bojom, stvarajući savršen ambijent. Posebno je atraktivna  kombinacija čokolada braon boje i tirkiyno plave. Priznaćete, zaista divno.

 

Zelena boja-savršena za dom

Zelena boja je veoma dobra za promenu enterijera, ona simbolizuje mir, opuštanje i dobru energiju. Može se kombinovati na nekoliko načina i tako stvoriti  veoma lep ambijent. Ona je najzahvalnija boja za uređenje enterijera.koliko želite da u prostoriji imate kombinaciju boja birajte  zelenu i boje tamne čokolade. Ove boje odražavju  duh Azije. To su kontrastne boje koje, zelena pruža mir u bilo kojoj nijansi, a smeđa dubinu i toplinu. Taman zid tj braon trebalo bi da bude zid nasuprot prozoru jer ukoliko je onaj nakome je prozor, neće dolaziti do dobre refleksije svetlosti.

 

Zelena se savršeno slaže sa belom bojom ali i uopšte svam nijansama svetlih    boja npr. svetlo roze, plava itd.. Ukoliko izaberete ovu kombinaciju stvorićete  vedru i sunčanu atmosferu. Preporučuje se da nameštaj bude u belim nijansama, a  ostale dekoracije zelene.

Zelena i ljubičasta su boje koje u kombinaciji jedna sa drugom stvaraju divan i  veoma karakteran ambijent. . Ove boje prave harmoničnu kombinaciju koja  odgovara svim mogućim prostorima: hodniku, terasi, sobi… Spoj ovih boja izaberite  ako želite moderni prostor za odmor. Ako se koriste u ulaznim prostorijama, ove  boje nude eleganciju i opuštanje. Ovu kombinaciju biraju uglavnom malo smelije  osobe.

Zelena je boja mira, boja nade i besmrtnosti. Ova boja je znak stabilnosti i sigurnosti. Smatra se hladnom ali i veoma opuštajućom.Kada se nađemo okruženi ovom bojom najčešće se osećamo smireno i opušteno. Zelena boja nosi obeležja bogatstva, zdravlja, prirode, rasta, svežine.Neutralna, prirodna, hladna. Predmete i zidove udaljava.

Kod ljudi s niskim pritiskom, a koji pate od nesanice, zelena je idealna za dnevni boravak i spavaće sobe. Zelena posteljina, zidovi zavese može stvoriti potreban mir i ravnotežu, osigurati opuštajući san, ali ipa neće poput plave boje snižavati pritisak i delovati uspavljujuće. Ujutr će te moći bez problema ustati iz kreveta i osećati se sveže i odmorno. Preporučujemo plavu boju za spavću sobu.

 

Inspiracija boja: crvena & bela

Hajde da zaboravimo na sve danas i zaronimo u svet elegancije i jednostavnosti, hoćemo li? Evo jednog teksta o dve prelepe boje koje su izuzetne same po sebi, a ako ih kombinujete dobićete izvanredan mix:crvena & bela. Ko što svi već znamo crvena je boja ljubavi i strasti, energije i moći, samo pomislite na biznismene – oni često nose crvene kravate, ili o dobro poznatom crvenom tepihu na kome se skupljaju slavni prilikom luksuznih događanja. U Kini, crvena boja je boja sreće i prosperiteta i koristi se da privuče sreću. Dok crvena ima sve ove jake kvalitete, bela je nežna, nevina boja koja će učiniti da prostor izgleda čisto i umirujuće.  I sada šta o kombinaciji ove dve boje? Ovo je manifestacija elegancije i vođstva u isto vreme. Stilski i možda čak smeo osećaj koji izaziva ova kombinacija – crvene & bele, stvoriće impresiju ukusa i glamura.

Eksperti za boje kažu da se crvena mora koristiti za privlačenje pažnje, tako da je proporučljivo koristiti je za pribor, stolice i kuhinjski pribor, kao na slici iznad. Nemojte koristiti previše crvene u sobi, ne želite da izgleda tamno i krvavo.

Crvena, bela i žuta. Ovo sam već spominjala, ali ponoviću – za sunčan i radostan dizajn – žuta je vaš najbolji drug. Kada se kombinuje sa crvenom i belom, žuta će doneti mirne momente i opuštajuću atmosferu. Preporučujem ovu kombinaciju za dečiju sobi ili čak dnevnu sobu.

Crvena, bela i bež. Ako ste se već odlučili da vaše zidove obojite u crveno, koncentrišite se na korišćenje nežnih i svetlih tonova. Dobar primer ovoga je korišćenje crvene, bele i bež. U ovoj situaciji, bež će zagrejati prostor, i delimično neutralisati količinu crvene.

Crvena, bela i braon. Još jedna boja za zagrevanje je braon. Ako odlučite da napravite veliki contrast, onda vaš izbor može biti kombinacija crvene, bele i braon, zato što je crvena vrišteća boja a braon neutralna.

enterijer-dnevnog-boravka
 
dekorativna tehnika VALPAINT

Klondike

Polica od gipsa za TV

Arteco metalic

Bojenje zidova

Gips - stilski

Uredjenje prostora