Korisni saveti

Боје које ће нас усрећити

Многи људи верују у нијансу боје која у свом дому користи то што користите на вашем укућанима.

Када бирате боје за зидове, заиста је стварно позитиван одабир и жељену боју, разазнајте како она користи на вас и могуће је изабрати кад их гледате. Много је битнија како се осећате док гледате у овој боји него да ли је то тренд ове године.

Црвена

Да ли сте се икада питали зашто је доста ресторана бирала црвену боју за зидове? Експертична тврдња да црвена боја лако стимулише енергију, раздраганост, добро распоређивање и срећу стоје одлично у колико се налази у добром друштву уз вечер у дневној соби. Ако довољно дуго гледате у црвену боју, пулсеви се могу убрзати, срце ће се пумпати и притисак ће се повећати, па ће црвена боја треба да се избегне у спаваћим собама. У колико волите црвену боју, користите у просторијама где се скупљају са вама драгим људима.

Плава

Да ли зелелеи да освежите купатило или спаваћу собу, светло плаве нијансе су савршене за. Плава је позната као хладна и умирујућа боја. Познато је да помазе код несанице, саврсена је за топле летње дане и ноци јер је просторија офарбане у јарко плавој боји заиста успела.

Зелена

Kada ugledamo zelenu boju naš um je povezuje sa izobiljem zelenila i budi u nama mir i spokoj. Ovo je dar od prirode koji mi svi imamo. Zelena boja deluje osvežavajuće i preporučuje se u skoro svim prostorijama u domu.

Braon

Boja čokolade na vasim zidovima izazvaće osećaj ušuškanosti i sigurnosti. U koliko volite braon boju, preporučuje se za sve prostorije u domu.

Ljubičasta

Ljubičasta je bogata boja koja moze izgledati veoma glamurozno. Ova boja  je dosta korisćena u kraljevskim domovima. Izbegavajte ovu boju u spavaćim sobama jer ona budi kreativni deo mozga, sto nije bas poželjno ako želite da se odmorite.

Narandzasta

Idealna boja za kuhinje i trpezarije, stimulise apetit, te je izbegavajte u prostorijama u kojima vežbate.

Bela

Mnogi dizajneri obožavaju rad sa belom bojom. Ona deluje lagano i otvoreno, vizuelno proširuje prostor i sve deluje čisto i sveže. U koliko volite belu boja, a želite malo kontrasta, dodajte slike u bojama ili fotografije uramljene u ramove različitih boja.

Crna

Crna boja je elegantna i dramatična. Isto kao i braon boja, crna vas vuce da ostanete unutra. Dosta ljudi ima negativna osećanja vezana za crnu boju te je i pametno ako je izbegavaju. Ako vam se crna boja dopada probajte da je uvdete u vas dom u malim dozama, mozda krecenjem jednog zida.

Žuta

Ova predivna boja će svakoj prostoriji u domu dati vedrinu i radost, ali preporučuje se da se koristi pažljivo, prejake nijanse žute boje za zidove mogu izazvati agresivna i frustrirajuća osećanja. Nežno žute nijanse asociraju na sunce i sreću i samim tim se preporučuju više nego tamnije.

 

HARMONIJA TONOVA U DNEVNOM BORAVKU

Odmor relaksacija i druzenje u abijentu dnevnog boravka predstavlja nezaobilazan porodicni ritual tokom svakog dana. Odabir boja dekoracije  u enterijeru svakako je najbitnija aktivnos pored praktičnog nameštaja. U abijentu su neophodni detalji i nijase zidova koje unose i podstiču dobro raspoloženje. Nežni kompletni tonovi spektra toplih boja veoma efektno će oplemeniti ambijent u kom se provodi najviše vremena.

Siva boja za vaš prostor

Jedan od najvećih i najglamuroznijih trendova je upotrba sive boje . Siva je odlična alternativa beloj sa njom je toplije i udobnije i ona pruža  divnu atmosveru u svakom prostoru. Ona je divna i nežna podloga za stavljanje akcenta na nameštaj i ukrase i dodaje element prefinjenosti. Sivu možete kombinovati sa ogledalima, mekim tepisima   raskošnim foteljama i dobićete taj glamurozni holivudski izgled. Siva je veoma raznovrsna svaka boja se odlično slaže na primer crvena sofa Takođe odličan efekat se postiže kombinovanjem sive sa belom i crnom na primer crni radijatori, beli štokovi vrata ili beli plafon i dobijete posepan efekat glamurozne prefinjenosti.

Još jedan dobar predlog za uvođenje sive u domove su horizontalne ili vertikalne pruge. Predlažem da uzmete tamnu i svetku silver da bi ste stvorili novu i luksuznu dinamiku. Često postoji otpor prema sivoj jer se smatra da je hladna, a to je možda posledica sivih zgrada i lošeg vremena, slobodno je koristite u enterijeru samo pažljivo. Onaje topla prijatna i opuštajuća i donosi glamur u svaki prostor.

Energija južnoameričkih tonova – Meksiko

Da li ste željni vreline, veselih i jarkih boja i glasne muzike? Volite čokoladu, kukuruz i čili papričice? Onda je Meksiko mesto za Vas! Ne brinite, nije potrebno da rezervišete avionsku kartu, možete delić Meksika jednostavno uvesti u svoj dom!

акрилне боје за зидове

Paleta boja je veoma široka, i za postizanje žive atmosfere u enterijeru poželjno je kombinovati više boja.      Zemljani tonovi terakote, nepečene opeke, rđe i gline su lepa pozadina za svetije boje kao što su nijanse zlatno žute, indigo boju, ljubičaste i narandžaste tonove zalaska sunca.

Ukoliko želite da dekorišete enterijer u ovom stilu, ne smete se plašiti boja. Ukoliko ste osoba koja voli i         preferira pastelne nijanse i čisti minimalizam, meksički stil ne bi bio prijatan izbor za vas. Jer, da biste                postigli autentični efekat, ne samo da se očekuje da slažete jarke boje, već da ih slažete u velikom broju i            količini, i čak na kontrastan i naočigled nespojiv način.

Topli tonovi zemlje su veoma prijatni za dnevni boravak

Tonovi zemlje unose u dom izvesnu dozu glamura i elegancije. Nijanse smeđe i zagasitocrvene mogu dati prostoru toplinu, udobnost i i veoma prijatan izgled.

Boje u crvenom delu spektra deluju toplo i veoma osvežavajuće, a uključuju crvenu, narandzastu, žutu. Ove boje se mogu koristiti u svim prostorijama doma.

Topli tonovi zemlje su veoma prijatni za dnevni boravak

Topli tonovi zemlje su veoma prijatni za dnevni boravak

Za sve hrabre, preporučujemo odabir tamnije ili intenzivnije boje, poput smeđe ili bordo crvene.                     Ovakvom bojom možete naglasiti određeni zid ili više njih u prostoru.

Tonovi zemlje se veoma lako mogu kombinovati sa plavom bojom, stvarajući savršen ambijent. Posebno          je atraktivna  kombinacija čokolada braon boje i tirkiyno plave. Priznaćete, zaista divno.

Bilo da ste ljubitelj tonova zemlje ili ne, predlažem da ih upotrbite u vašem stanu. Oni su tako elegantni, a          u isto vreme i toliko drski da enterijer čine prijatnim.

Citrusne boje  ( kivi svetlo zelena, limun žuta i naradžasta)

Nijase zelene su najlakše za kombinovanje prilikom farbanja enerijera, da bi ste dobili što bolji efekat sa citrusnim bojama preporuka da ih kombinujete sa belom. Ova kombinacija donosi božanstveni prolećno letnji dašak svežine.Savršena je za kuhinje i kupatila jer uvek izgleda sveže i čisto. Još jedna divna kombinacija citrusno zelena i bledo siva . Bledo siva daje toplinu prostoru a kivi zelena prost pliva pored nje nije ni previše ni stroga ni jaka kao čisto belo. Boja kivi stvara utisak kao da ste u bašti, odnosno donosi nijase eksterijera u enterijer i pojačava utisak sveže i čiste prostorije koja nas puni pozitivnom energijom.

Citrusno naradžasta je zabavna, kada se kombinuje sa belom donosi svežu energiju u kuhinji . Savršeno se uklapa u sobu tinejdžera jer stvara taj fanki efekat.

Limun žuta može da se koristi za kupatila jer ostavlja utisak svežine i čistoće.Sve ove boje mogu da se koriste svuda po kući, ali u malim količinama ili na velikim površinama u malim prostorijama.

 

Prirodni tonovi za vaš dom

malo glamura i posebne atmosvere

klondike dekorativni zidovi

Čovek jednostavno ne može da se zasiti prirodnih tonova kaošto su smeđa i bež. Već samo dodatak bele boje za zid prijatan rezultat. Ukoliko vam smeđa izgleda jednolično, pastelni akcenti u svetlplavoj ili roze bojirazbiće monotoniju.Malo glamura i posebne atmosvere dodaće dodavanjem boje metala kao što su zlato srebr ili bakar . na primer dekorativni materijl  klondike ili ottocento… Česte zamk  u koje se upada jeste kad se u istoj prostorij koriste prirodne boje jedne palete i susednih nijasi . Da bi se izbegla monotonija , najbolje je napraviti razliku od nekoliko tonova. Na taj način postiže se dinamika: ako jedan zid na primer boje lešnika, za susedni je upotrebljena nežna nijasa bele kafe.


enterijer-dnevnog-boravka
 
dekorativna tehnika VALPAINT

Klondike

Polica od gipsa za TV

Arteco metalic

Bojenje zidova

Gips - stilski

Uredjenje prostora