Adaptacije stana

https://www.molersketehnike.rs/korisni-saveti/

ADAPTACIJA

Uređujete ili renovirate stan, kuću ili poslovni prostor

tu je  “SVET BOJA”

 

Kada se upuštate u renoviranje ADAPTACIJU stana kuće itd. Pre svega  napravite spisak radova koje treba uraditi da bi napravili dinamiku radova. Jedno od VAŽNIJIH stvari je naći kvalitetne majstore ( izvođače radova). Nemoj te birati majstore koji su najevtiniji , nego se raspitujte za njegove dosadašnje  radove. Što se tiče materijala možete sami da nabvite ali je uvek bolje  da majstor nabavi materijal iz razloga, jer se razume u materijale kako se nebi kupovao pogrešan.

Disperziona boja i Poludisperzija je debeloslojna boja za krečenje unutrašnjih površina sa odličnom pokrivnom moći, ton se bira pomoću ton karte. Otporna je na brisanje mokrom krpom. Nanosi se na čvrste podloge: glet, gips, malter, papirne tapete, gipskarton ploče. Nanošenje boje se vrši četkom, valjkom ili kompresorom.Karekteristika je da nemaju velik izbor nijansi uglavnom pastelne.

 

Klasični molerski radovi

Akrilne boje : KRUNA BOJE – ER LAK  – VITEX – JUPOL GOLD

Bojenje (krecenje) zidova i plafona akrilnim perivim bojama

 

krcenje zidova kompresorom

krecenje zidova kompresorom

bojenje kompresorom

Akrilne boje su tankoslojne boje .Boje su vodorazredive, paropropusne i brzo se suše. Akrilne boje su su skuplje u proseku za dva-tri puta u odnosu na klasične boje poludisperzije, Nanosi se posebnim valjkom  ili kompresorom. Dobro prijanjaju na sve podloge. Nakon sušenja akrilne boje postaju vodootporne, veoma elastične i otporne na svetlo i ostale atmosferske i mehaničke uticaje. Glavne odlike su im tanki nanosi boje, perivost do jedne određene granice koja u svakome slučaju zadovoljava kriterijume većine i mogućnost dobijanja jakih ( ful) tonova, koje je ne moguće dobiti toniranjem disperzione boje.. Akrilne boje imaju veliki izbor  tonova preko 2000 nijansi. Kvalitetne boje na našem tržištu : Italijanske OIKOS“ , „VALPAINT“, „SAN-MARCO“ “KRUNA BOJE” Grčke „ER-LAK„ „VITEX“ „KRAFT“, Slovenačke „JUPOL-GOLD, „HELIOS“ „SPEKTRA“

Latex boje odlikuje izuzetno visoka otpornost na habanje, prebojene površine su izuzetno perive i možemo ih čistiti univerzalnim kućnim sredstvima za čišćenje. Otporne su i na širok spektar medicinskih sredstava za dezinfekciju. Prilikom obnavljajućeg bojenja manje prljavih površina dovoljan je jedan nanos. Ove boje najčešće dolaze u tri osnovne nijanse izgleda sjaja: mat, polumat i sjaj (saten). Latex boje upotrebljavamo za dekorativnu zaštitu jače opterećenih zidnih površina u poslovnim objektima, školama, vrtićima, bolnicama, bankama, hotelima i drugim javnim objektima.

Detaljno

Ljšćenje starovezujuće farbe

Gletovanje zidova i plafona

Prednost mašinskog šmirglanja ( brušenja ) zidova je daleko brže, nakon toga, zidovi postaju ravni i savršeno glatki. Obzirom da se ova mašina kombinuje sa usisivačem, nakon radova ostaje znatno manje prašine nego što je to uobičajeno.

Molersko farbarski radovi:

Farbarski radovi – farbanje stolarije ( prozora, vrata i ostalo) farbanje metalnih površina (bravarije) podrazumevaju ručnu ili mašinsku obradu površina, premazima različite vrste transparentni, uljani, akrilni, nitro, poliuretanski premazi, i ANTIK boja-kovano gvožđe koje se uglavnom koriste za metalne površine . Nanosi se kompresorom.

Ferograf  boja sa metalnim opiljcima ( metalik) koristi se kao dekorativna boja izvrsnog izgleda , širok spektar boja (ton karta).Namenjena je za bojenje svih površina drvo, nameštaj, metal, gvožđe, staklo izutetne postojnosti . Nanose se kompresorom.

ANTIGLJIVIČNE I ANTIOKSIDANSNE BOJE koriste se protiv plesni (buđi)…

enterijer-dnevnog-boravka
 
dekorativna tehnika VALPAINT

Klondike

Polica od gipsa za TV

Arteco metalic

Bojenje zidova

Gips - stilski

Uredjenje prostora